setup office 365

Activeren, installeren en/of verlengen
Van Microsoft Office 365 Personal, Home (Premium), Office 2019 Home & Student en Office 2019 Home & Business.

Taal
De taal van de verpakking van uw Office product is niet belangrijk. De volledige installatieprocedure en de software zijn gewoon Nederlands (of Engels of een andere taal indien gewenst).

Activeren
Let op! Zodra u de verpakking opent kan het niet meer geretourneerd worden!

1. Open de verpakking en pak het kaartje met de licentiecode

2. Ga naar office.com/setup en log in met uw Microsoft-account of maak een account aan

3. Voer uw licentiecode in, kies uw land en taal en klik op volgende
Let op! Als u een Office 365 licentie activeert zal Microsoft aanvinken dat u automatisch gaat verlengen. Dat is erg duur en kunt u beter uitzetten, zie kader.

4. Klik onder 'Stap 3: Office downloaden' nogmaals op 'Volgende'. De software wordt dan nog niet gedownload, u wordt slechts doorgeleid naar de downloadpagina.

5. Uw licentie is geactiveerd.
Als u een Office 365 abonnement wilde verlengen bent u nu klaar. Als u uitlogt en opnieuw inlogt op office.com/myaccount zult u zien dat de einddatum van uw abonnement een jaar is opgeschoven.

Downloaden / installeren
Als u uw abonnement verlengt hoeft u de software niet opnieuw te downloaden.
  • 1. Bij een nieuwe installatie van Office kunt u het beste eerst oudere versies volledig verwijderen. Informatie hierover vindt u hier.
  • 2. Ga naar office.com/myaccount, klik op de oranje knop "Installeren" en volg de aanwijzingen.
  • 3. Op tablets en telefoons kunt u eerst de afzonderlijke apps (Word, Excel etc.) downloaden. Vervolgens kunt u in de apps inloggen met het Office-account waaraan u de licentiecode heeft gekoppeld. Meer informatie vindt u hier.

Ondersteuning
Op deze pagina staan oplossingen voor problemen die zich eventueel tijdens de installatie kunnen voordoen.
Voor hulp bij de installatie en verdere ondersteuning kunt u contact opnemen met de supportafdeling van Microsoft:
support.microsoft.com/
Microsoft Support Nederland: 020-5001500
Microsoft Support België: 02/503 31 13

Beheer en overzicht van uw abonnement, software (opnieuw) downloaden
Voor het beheer van uw account en voor nieuwe installaties (voor bijv. Office 365 Home) gaat u naar office.com/myaccount
U ziet hier een overzicht van uw producten. Als u een abonnement heeft kunt u hier de einddatum van uw abonnement vinden.

Voorkom te veel betalen, stop automatisch verlengen
Het abonnement dat u bij Nandu Software heeft gekocht wordt door ons niet automatisch verlengd. Microsoft zal echter proberen om u wel automatisch te laten verlengen via hen, maar dan wel voor de maximale prijs! Waarschijnlijk bieden zij een maand gratis aan, maar omdat de prijs erg hoog ligt (€69,00 voor Personal, €99,00 voor Home) bent u nog steeds een stuk duurder uit!

Controleer of u automatisch verlengt:
Ga naar office.com/myaccount en kijk onder 'Account beheren'. Staat er 'Abonnement verloopt op' en een datum? Dan heeft u automatisch verlengen niet aanstaan. Staat er 'Jaarlijks automatisch verlengen' en een datum? Dan wordt uw abonnement automatisch verlengd voor de hoge Microsoft-prijs. U kunt het volgende doen:
Ga naar de abonnementspagina en klik op 'automatisch vernieuwen uitschakelen'. U ziet een bevestiging als het uitschakelen is geslaagd. U kunt dit ook controleren door even uit- en opnieuw in te loggen.

Goedkoop verlengen:
Als u goedkoop wilt verlengen bestelt u gewoon een nieuw jaarabonnement bij Nandu Software! Dan betaalt u het minste en zit u nergens aan vast! Ga naar nandusoftware.eu/365