banner

Voorkom te veel betalen, stop automatisch verlengen

Het abonnement dat u bij Nandu Software heeft gekocht wordt door ons niet automatisch verlengd. Microsoft zal echter proberen om u wel automatisch te laten verlengen via hen, maar dan wel voor de maximale prijs! Waarschijnlijk bieden zij een maand gratis aan, maar omdat de prijs erg hoog ligt (€69,00 voor Personal, €99,00 voor Home) bent u nog steeds een stuk duurder uit!

Controleer of u automatisch verlengt:
Ga naar office.com/myaccount en kijk onder 'Account beheren'. Staat er 'Abonnement verloopt op' en een datum? Dan heeft u automatisch verlengen niet aanstaan. Staat er 'Jaarlijks automatisch verlengen' en een datum? Dan wordt uw abonnement automatisch verlengd voor de hoge Microsoft-prijs. U kunt het volgende doen:
Ga naar de abonnementspagina en klik op 'automatisch vernieuwen uitschakelen'. U ziet een bevestiging als het uitschakelen is geslaagd. U kunt dit ook controleren door even uit- en opnieuw in te loggen.

Goedkoop verlengen:
Als u goedkoop wilt verlengen bestelt u gewoon een nieuw jaarabonnement bij Nandu Software! Dan betaalt u het minste en zit u nergens aan vast! Ga naar nandusoftware.eu/365

Handleiding Microsoft 365 Family

Aandachtspunten:

 • Als u alleen uw abonnement wilt verlengen hoeft u NIET de software opnieuw te downloaden en installeren.
 • Office 365 Home is een abonnement voor meerdere gebruikers. Één gebruiker is de beheerder.
 • U voert de licentiecode éénmaal in in het Office-account van de beheerder. Alle volgende acties (bijv. andere gebruikers uitnodigen of de software downloaden) voert u uit vanuit uw account op www.office.com
 • Alleen de beheerder kan het abonnement voor iedereen verlengen en alleen de beheerder kan andere gebruikers uitnodigen.
 • Andere gebruikers die een uitnodiging hebben gekregen van de beheerder hebben een eigen account op www.office.com. Vanuit het eigen account kan iedere gebruiker zelf de software downloaden.

Inhoud

1. Maak een Office-account 2. Inloggen in uw Office-account
3. Activeer de licentie
4. De software downloaden
5. Andere gebruikers uitnodigen
6. Ondersteuning


1. Maak een Office-account


Uw Office 365-abonnement beheert u zelf in een account op www.office.com. Heeft u al een Office-account? Ga naar stap 2.

Heeft u een Microsoft-account? Bijvoorbeeld een @outlook, @live of @hotmail emailadres? Dan kunt u daarmee al direct inloggen op www.office.com, ga naar stap 2.

Heeft u nog geen Office- of Microsoft-account? Doorloop dan de volgende stappen:
 1. Ga naar https://signup.live.com
 2. Voer uw eigen emailadres in. Dit kan bijvoorbeeld een Gmail, Yahoo of ander emailadres zijn
 3. Stel een wachtwoord in
 4. Voer uw gegevens in en volg de instructies
U heeft nu een Microsoft account waarmee u kunt inloggen op www.office.com!

2. Log in op office.com

 1. Ga naar https://www.office.com
 2. Als u nog niet bent aangemeld ziet u de mogelijkheden 'Office kopen' en 'Aanmelden'. U klikt op 'Aanmelden'. Meldt u aan uw met Office-account.
 3. image

 4. Als u bent aangemeld ziet u een overzicht van de apps die onderdeel zijn van uw abonnement
 5. image

3. Activeer de licentie


U heeft van ons een licentiecode ontvangen. Microsoft noemt dit soms ook 'productcode'. Dat kan verwarrend zijn, in dit geval betekenen deze termen hetzelfde.
 1. Ga naar https://www.office.com/setup
 2. Klik op Volgende
 3. Voer uw licentiecode in (Microsoft noemt het op deze pagina 'productcode')
      - U kunt de code in z'n geheel kopiëren/plakken, daarmee voorkomt u typefouten.
      - Let goed op dat u geen spaties voor of achter de code meekopiëert.
      - De 'admin code' tussen haakjes is voor onze eigen administratie, deze heeft u niet nodig.
 4. Let op! Standaard zal Microsoft aanvinken dat u automatisch gaat verlengen. Dat is erg duur en kunt u beter uitzetten, zie kader.
  image
 5. Klip op 'Volgende'
 6. Klik onder 'Stap 3: Office downloaden' nogmaals op 'Volgende'. De software wordt dan nog niet gedownload, u wordt slechts doorgeleid naar de downloadpagina.
Uw licentie is nu geactiveerd. Als u gaat naar https://account.microsoft.com/services/ zult u zien dat uw abonnement actief is. Hier ziet u ook de einddatum van uw abonnement.

4. De software downloaden


Oude versie verwijderen

 • Heeft u al een andere versie geïnstalleerd op uw computer? Verwijder deze dan voordat u de nieuwe versie installeert. Hoe u dat doet leest u op deze website van Microsoft.
 • Uiteraard is het mogelijk om de software te installeren op een nieuw apparaat, of op een apparaat waarvan de software is verwijderd, na bijvoorbeeld een crash.
 • Niet alle programma's zijn op alle apparaten beschikbaar, bekijk hiervoor de systeemeisen.
 1. Windows computers / Mac computers/

  1. U logt in op https://account.microsoft.com/services/ en klikt op 'Installeren'. Het installatiebestand wordt gedownload.
  2. Als het niet automatisch begint met installeren zoekt u het gedownloade bestand op en klikt u op 'Uitvoeren'

 2. Android tablets / iPads / Smartphones / iPhones / Chromebooks

  Op deze apparaten kunt u de afzonderlijke programma's (Word, Excel etc.) als losse apps downloaden. U downloadt eerst de app, en logt dan in de app in met uw Office account.
  1. Ga naar de App store of google Play
  2. Download de gewenste app(s)
  3. log in de app in met uw Office account.

5. Andere gebruikers uitnodigen


Als u als hoofdgebruiker/beheerder bent ingelogd op https://account.microsoft.com/services/ ziet u daar een knop 'Delen'. Als u hierop klikt kunt u het emailadres van een nieuwe gebruiker invoeren en een uitnodiging versturen.

De nieuwe gebruiker kan de uitnodiging accepteren. De nieuwe gebruiker kan zelf geen andere gebruikers uitnodigen of een lopend abonnement verlengen, dat kan alleen de beheerder. Een gebruiker kan zelf vanuit het gebruikersaccount de software downloaden. ..

6. Ondersteuning


Voor problemen die zich eventueel tijdens de installatie kunnen voordoen vindt u oplossingen op deze website van Microsoft.

Voor hulp bij de installatie en verdere ondersteuning kunt u contact opnemen met de supportafdeling van Microsoft:
https://support.microsoft.com
Microsoft Support Nederland: 020-5001500
Microsoft Support België: 02/503 31 13